zondag 1 juli 2012

Bij Clazien van Kennemerquilthuis

Vorige week was ik in Nederland. Mijn lieve moedertje was nogal ziek en daar heb ik de nodige tijd aan besteed. Gelukkig gaat het weer goed met haar! Eén dagje heb ik besteed aan mijn verslaving..... alle quilts die ik maak, quilt ik met de hand. Ik was erg nieuwsgierig naar het quilten op een zogenaamde longarm-quiltmachine en heb dus één dagje een workshop gevolgd bij Clazien van Kennemerquilthuis te Heemstede.

Erg leuk om te doen! Als je een quilt met de hand quilt ziet ie er anders uit, mooier wat mij betreft. Maar dat quilten kost je al snel een maand of drie ...... Met een longarmmachine is het resultaat ook prachtig en in één of twee dagen is het gepiept. De donkerrode randen ga ik wel met de hand quilten dus dat vraagt nog even tijd.


Bij het Kennemerquilthuis in Heemstede kun je de longarm machine een dagje (of wat) huren. Je volgt eerst een workshop om met de machine te leren omgaan en hup: quilten maar! Clazien blijft gezellig bij je in de buurt en staat je met raad en daad bij als dat nodig is. En dat is nodig zo'n eerste keer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten